جرمگیری دندان

جرمگیری دندان با جدیدترین روش

جرم گیری دندان در میان تکنیک های دندانپزشکی بسیار معروف است و تقریبا همه بزرگسالان شاید یک بار از آن استفاده کرده باشند. حال شاید با خود فکر کنید که تا به حال برای جرمگیری دندان به دندانپزشکی مراجعه ای نداشتید اما جالب است بدانید که از این تکنیک گاهی قبل از انجام سایر روش های درمانی و زیبایی استفاده می‌شود. جرمگیری دندان با نام بروساژ دندان نیز شناخته می‌شود. همانطور که از نامش پیداست، با استفاده از این روش تمامی جرم های دندانی برداشته شده و پاکسازی عمیق دندان و لثه انجام می‌شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد صفر تا صد جرمگیری دندان و میزان درد و خونریزی و مراقبت های بعد از آن نیز اطلاعات مفیدی کسب کنید.

جرمگیری دندان چیست؟

همانطور که در مقدمه مقاله توضیح کوتاه و مختصری داده شد، جرمگیری دندان برای رفع تمامی پلاک های دور دندانی و پشت دندانی و همچنین خط لثه کاربرد دارد که با استفاده از روش های مختلفی انجام می‌شود. برخی از دندانپزشکان ترجیح می‌دهند که برای جرمگیری از تکنیک قدیمی با یک سر میله ای نازک استفاده کنند و برخی دیگر از تکنیک های نوین تر بهره می‌برند.

پلاک هایی که دور دندان یا در خط لثه ایجاد می‌شوند، در واقع عامل اصلی تجمع باکتری و عفونت لثه و پوسیدگی دندان هستند که شما می‌توانید با انجام جرمگیری در کوتاه ترین زمان، از تمامی این عوارض رهایی یابید. این روش نیازی به انجام مکرر ندارد اما شما باید بعد از انجام آن نیز همچنان مراقب تمیز بودن دندان های خود باشید. در صورتی که جرم هایی همانند رسوب در اطراف دندان خود مشاهده کردید، بدانید که آن ها به هیچ وجه با مسواک و دهانشویه از بین نمی‌روند و باید حتما جرمگیری دندان انجام دهید.

جرمگیری دندان های جلویی

جرمگیری دندان چه مزایایی دارد؟

بسیاری از افرادی که به مطب دندانپزشکی دکتر مرضیه اسدی آیدنلو مراجعه دارند، از درد و خونریزی یا عوارض جرمگیری دندان هراس دارند. حال در این بخش می‌خواهیم مزایای این تکنیک را به شما معرفی کنیم و سپس به عوارض آن خواهیم پرداخت.

  • جلوگیری از پوسیدگی دندان
  • از بین بردن بوی بد دهان
  • کمک به حفظ سلامت دندان ها
  • پیشگیری از ایجاد عفونت دندان و لثه
  • جلوگیری از ایجاد بیماری پریودنتال
  • از بین بردن جرم و لکه های سطح دندان

روش های انجام جرمگیری دندان

دانستید که یکی از رایج ترین خدماتی که در دندانپزشکی ارائه می‌شود، تکنیک جرمگیری می‌باشد. در ادامه با مراحل این روش آشنا شوید.

بی حسی موضعی قبل از جرمگیری

با اینکه جرمگیری در دسته روش های آسان دندانپزشکی قرار دارد انما برای انجام آن نیاز است که حتما بی حسی موضعی استفاده شود. ناگفته نماند که بی حسی موضعی سبب کاهش استرس افراد نیز می‌شود. این ماده حدودکمتر از 5 دقیقه زمان لازم دارد تا اثر بگذارد  و سپس باقی فرآیند را شروع می‌کنند.

عملیات جرمگیری

طی این فرآینتد، تمامی جرم و پلاک ها و همچنین رسوب های بسته شده در نواحی زیر لثه، بین لثه و دندان، انتهای تاج دندان، نزدیکی ریشه های دندان و … نیز از بین می‌رود. توجه داشته باشید که جرمگیری چه به روش دستی و چه با دستگاه، در هر دو حالت موثر خواهند بود.

روت پلنینگ

بعد از اینکه جرمگیری دندان انجام شد، ممکن است ناهمواری هایی در اطراف دندان و یا سطح دندان شما به وجود آید که با استفاده از این روش، این سطوح ناهموار نیز از بین می‌رود. با استفاده از این تکنیک اگر نیاز باشد یک لایه سطحی نازک را از سطح پشت دندان برمی‌دارند.

شستشوی دهان

در انتهای کار نیاز است که فرد کاندید این روش، حتما دهان خود را با آب بشوید تا باکتری های باقی مانده و جرم های حذف شده و همچنین در صورت وجود خون در دهان، همه تخلیه گردند.

جرمگیری دندان

بیشتر بخوانید: 3 نکته در مورد کامپوزیت دندان

چه مدت یکبار باید جرمگیری انجام داد؟

درواقع اینکه شما باید هر چند وقت یکبار این تکنیک را انجام دهید به شرایط دهان و دندان شما بستگی دارد. افرادی که دارای شرایط دندانی خوبی هستند و همیشه بهداشت دهان را رعایت می‌کنند می‌توانند هر 8 ماه الی یک سال برای جرمگیری دندان به دندانپزشکی مراجعه نمایند. ناگفته نماند که کافیست تا یک بار این روش را انجام دهید، بعد از آن متوجه سرعت بستن جرم دندان ها می‌شوید و می‌توانید تشخیص دهید که چه زمانی لازم است تا مجدد برای جرمگیری مراجعه داشته باشید.

افرادی که دارای دندان هایی با مینای نازک هستند، حتما باید قبل از انجام این تکنیک با بهترین دندانپزشک زیبایی مشورت کنند زیرا ممکن است که به مینای دندان و یا تاج دندان آسیب وارد شود. این اشخاص باید با فواصل بیشتری به انجام جرمگیری دندان های خود بپردازند.

نکات مهم بعد از جرمگیری دندان

نکته1: باید توجه داشته باشید که اگر جرمگیری دندان انجام دادید، حتما تا چندین روز یا حتی یک هفته از خوردن و آشامیدن نوشیدنی های گرم و غذاهای داغ و یا سرد خودداری کنید. زیرا دندان ها بعد از جرمگیری تا چندین روز بسیار حساس هستند و در برابر این مسائل به سرعت واکنش نشان می‌دهند.

نکته 2: بعد از اینکه جرمگیری دندان انجام دادید نیاز نیست که مدام بر سطح دندان خود دست بکشید و آن را لمس کنید زیرا این فشار اعمال شده به دندان ها در این زمان، حساسیت و درد را برای شما ایجاد می‌کند که در نهایت حتما استفاده از داروی ضد درد را برای شما به همراه می‌آورد.

نکته 3: بهتر است که بعد از انجام این تکنیک تا مدتی از مسواک نرم استفاده کنید و یا با فشار مسواک نزنید تا خونریزی و التهاب برای دندان ها ایجاد نکنید.

جرمگیری دندان چه عوارضی دارد؟

همانطور که در متن فوق ذکر شد این روش دارای عوارضی است که البته کوتاه مدت هستند و بعد از جندین روز برطرف خواهند شد. در صورتی شما عوارض بلند مدت از جرمگیری دندان خواهید داشت که این عملیات را توسط دندانپزشک بی تجربه و نامتبحر انجام داده باشید. برخی از عوارض معمول این روش عبارتند از:

  • درد خفیف و ضربان دار
  • جمع و سفت شدن لثه در پایان کار
  • ایجاد التهاب و تورم در ناحیه لثه ها
  • خونریزی خفیف در ناحیه اطراف ریشه و زیر لثه ها
  • ایجاد حساسیت به غذاه و نوشیدنی های سرد و گرم
  • عفونت دندان ها در اثر عدم رعایت بهداشت دهان

معایب خطرناک جرمگیری دندان

به طور کلی تکنیک جرمگیری در عین حال که ساده و بدون پیچیدگی به نظر می‌رسد، درواقع نحوه انجام آن و مهارت در این کار از اهمیت زیادی برخوردار است. در صورتی که اشخاص این روش را توسط دندانپزشک بی تجربه انجام دهند، ممکن است با عوارضی چون عقب رفتن لثه، عفونت لثه، آسیب عصبی، سوزش لثه و … مواجه شوند. شما می‌توانید برای جلوگیری از به وجود آمدن هر یک از این عوارض، به بهترین دندانپزشک زیبایی در تهران مراجعه نمایید.

آیا جرمگیری دندان خانگی موثر است؟

از گذشته تاکنون افراد بسیاری برای جرمگیری دندان از تکنیک های خانگی و سنتی استفاده می‌کنند. اما آیا این روش ها ضرر ندارند؟ آیا جرمگیری دندان با جوش شیرین به لثه آسیب نمی‌رساند؟ در این روش از مواد طبیعی موجود در خانه مانند نمک، جوش شیرین، آبلیمو و … استفاده می‌شود اما باید بدانید که هر یک از این ها حالت اسیدی داشته و به مرور زمان می‌توانند مینای دندان شما را تضعیف کنند و به لثه آسیب برسانند. امروزه با پیشرفت علم و دانش عموم مردم، دیگر تکنیک های نوین و پیشرفته دندانپزشکی جای این روش های سنتی را گرفته و اغلب افراد از آن ها استفاده نمی‌کنند.

خونریزی بعد از جرمگیری دندان تا چه زمانی طبیعی است؟

در نظر داشته باشید که جرمی که در اطراف دندان قرار گرفته است، از بین برود، در این حالت طبیعی است که التهاب در لثه به همراه خونریزی ایجاد شود. خونریزی بعد از جرمگیری دندان برای بعضی افراد تا 24 ساعت و گاهی حتی تا 48 ساعت ادامه خواهد داشت. اگر خونریزی شما بعد از انجام این تکنیک، بیش از 48 ساعت طول کشید حتما به دندانپزشک خود اطلاع دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط