کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان

یکی از روش‌های درمانی که امروزه طرفداران بسیار زیادی به دست آورده است کامپوزیت دندان می‌باشد. این روش درمانی با اهداف ترمیم دندان و ایجاد تغییر در سایز، فرم و رنگ دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد. کامپوزیت دندان را بهتر است به این صورت برای شما معرفی کنیم که کامپوزیت ماده‌ای خمیری شکل از جنس رزین می‌باشد که هم رنگ دندان‌ها تولید می‌شود، بر روی دندان‌ها قرار داده می‌شود و با استفاده از اشعه‌های به خصوصی سفت می‌شود.

بدون شک تمامی ما دوست داریم تا لبخند زیبایی داشته باشیم. برای این امر داشتن دندان‌های سالم و منظم ضروری می‌باشد. هنگامی که شما برای پرد کردن یکی از دندان‌های خود به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، می‌بینید که ماده‌ای خمیری بر داخل حرفه‌های دندان شما قرار داده می‌شود. این ماده هم رنگ با دندان‌ها شما انتخاب می‌شود. دندانپزشک از همین ماده بر روی سطح دندان‌ها استفاده می‌کند و فرم کلی دندان‌ها را زیباتر از قبل می‌کند. این لایه در پایان کار با استفاده از یک نور ابی رنگ سفت و محکم خواهد شد.

انواع کامپوزیت دندان کدام است؟

کامپوزیت دندان را می‌توان با توجه به تعداد و اندازه ذرات موجود در آن به دسته بندی زیر تقسیم کنیم:

  • کامپوزیت‌های هیبریدی
  • کامپوزیت‌های میکروفیلد
  • کامپوزیت نانوفیلد

به این نکته توجه داشته باشید هر یک از این کامپوزیت‌های دندان دارای کاربردهای مختص به خود هستند.

کامپوزیت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

در بالاتر به این موضوع اشاره کردیم که از کامپوزیت با هدف ترمیم دندان نیز استفاده می‌شود. دندان‌هایی که ترک خوردگی، پوسیدگی، شکستگی و…. دارند می‌توانند با استفاده از کامپوزیت دندان زیبایی خود را بازگردانند. به زبان ساده‌تر افرادی که به دنبال داشتن یک لبخند بی نقض و بی عیب هستند  یا تمامی افرادی که مشکلاتی که در بالاتر ذکر کردیم را در دهان و دندان خود مشاهده کرده‌اند می‌توانند به عنوان کاندیدای مناسب این روش درمانی انتخاب شوند.

  • افرادی که دندان‌های لب پر شده دارند.
  • افرادی که فضای اضافی بین دو دندان دارند.
  • افرادی که دندان‌های ترک خورده یا شکسته دارند.
  • افرادی که دندان‌های پوسیده و یا دندان‌های فرسوده دارند.

چه کسانی نمی‌توانند کامپوزیت کنند؟

همان طور که می‌دانیم کامپوزیت دندان یک روش سریع و عالی برای بسیاری از بیماران به شمار می‌رود. این در حالی است که تمامی بیماران نمی‌توانند کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی به شمار روند. متخصص و دندانپزشک شما با توجه به مهارت خود و ویژگی‌های دهان و دندان شما ممکن است روش ترمیم و زیبایی دندان‌های شما را تغییر دهد. افرادی که شرایط زیر را دارند بهتر است از کامپوزیت دندان برای زیبایی دندان‌های خود استفاده نکنند:

  • افرادی که جنس دندان‌های آن‌ها به گونه‌ای است که لکه و تغییر رنگ در آن رخ می‌دهد.
  • بیمارانی که دندان‌قروچه دارند و یا به فک‌های خود فشار میاورند. در صورتی که این افراد کامپوزیت انجام دهند، کامپوزیت آن‌ها در معرض ترک خوردگی و شکستگی خواهد بود.
  • افرادی که دندان های کج و نامرتبی دارند.
  • افرادی که موارد و استخوان‌های کافی در دندان‌های طبیعی خود ندارند تا کامپوزیت بر روی آن‌ها سوار شود.

انواع روش‌های کامپوزیت دندان

امروزه روش‌های بسیار متعددی برای چسباندن و نصب کامپوزیت بر روی دندان به وجود آمده است که با توجه به تشخیص پزشک و مشکلات دندان متقاضی بهترین روش انتخاب می‌شود. روش‌های چسباندن کامپوزیت دندان عبارت‌اند از:

  • کامپوزیت مستقیم

دندانپزشک برای چسباندن کامپوزیت به روش مستقیم از چسب و رزین هم رنگ دندان استفاده خواهد کرد. این مواد با استفاده از نور آبی مرئی و یا همان لیزر به دندان‌های متقاضی چسبانده خواهد شد. برای این روش درمانی تنها متقاضی نیازمند به یک ویزیت خواهد بود.

پیوند مستقیم کامپوزیت برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

  • افرادی که قصد دارند حفره‌های دندان یا دندان‌های خود را پر و ترمیم کنید.
  • افرادی که قصد دارند فضاهای بین شکاف‌های دندان را پر کنید.
  • دندان‌های لکه دار را از نظر زیبایی تغییر می‌دهد.
  • شکل دندان‌ها را تغییر دهید.
  • برای محافظت از ریشه دندانی که با عقب نشینی لثه در معرض دید قرار گرفته است.
  • کامپوزیت غیر مستقیم

در این روش متخصص از دندان‌های متقاضی خود قالب دندان می‌گیرد؛ این قالب دندان به آزمایشگاه تخصصی دندانپزشک ارسال خواهد شد. این روش ترمیم دندان خارج از هر نوع جراحی صورت می‌گیرد. این روش درمانی نیازمند به دو جلسه ویزیت خواهد بود.

کامپوزیت غیر مستقیم برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

با استفاده از کامپوزیت غیر مستقیم، موقعیت دقیق براکت تضمین خواهد شد! دندانپزشک می‌تواند در این روش در کمتر از یک ساعت مجموعه کاملی از بریس را نصب کند. به این نکته توجه داشته باشید در روش سنتی بریس به صورت تک به تک بر روی دندان قرار خواهد گرفت، اما در این روش سرعت دندانپزشک بسیار بیشتر خواهد بود؛ زیرا به صورت مجموعه‌ای بریس را نصب می‌کند. این روش برای صاف کردن تمامی دندان‌ها در خط لبخند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • ونیر کامپوزیت

با استفاده از ونیر کامپوزیت دندانپزشک یک روکش از کامپوزیت را بر روی دندان‌های متقاضی می‌کشد و به دندان‌های فرد ظاهر زیباتری می‌بخشد. در حقیقت این روش یک روش جایگزین کم تهاجمی برای روکش‌های چینی به شمار می‌رود. ونیرهای کامپوزیت غیرمستقیم توانایی تحمل کردن ساییدگی بیشتری دارد و در برابر هر نوع شکستگی بهتر است کامپوزیت مستقیم از خود مقاومت نشان می‌دهد. ونیرهای کامپوزیت غیرمستقیم دارای هزینه‌های بسیار بیشتری نسبت به وینرهای کامپوزیت مستقیم تعیین شده است.

ونیرهای کامپوزیت برای چه مواردی استفاده می‌شود؟

از این روش درمانی در شرایطی استفاده خواهد شد که دندان‌های طبیعی تغییر رنگ داده‌اند. علاوه بر این موضوع دندانپزشک برای افرادی که در دندان‌های آن‌ها ناهماهنگی جزئی دیده می‌شود نیز از این روش برای صاف‌تر کردن دندان‌ها استفاده خواهد کرد. افرادی که دندان‌های شکسته و یا فرسوده شده دارند با استفاده از ونیرهای کامپوزیت می‌توانند زیبایی خود را بازگردانند. به طور کلی، کاربرد و مزایای اصلی ونیرهای کامپوزیت بهبود ظاهر لبخند است.

طول عمر کامپوزیت دندان چقدر است؟

به صورت کلی می‌توان گفت تمامی کامپوزیت‌های دندان بین 5 الی 7 سال دوام خواهند داشت. به این نکته توجه داشته باشید در صورتی که شما قصد دارید از طول عمر مفید این روش درمانی استفاده کنید، بهتر است نکاتی که دندانپزشک در خصوص مراقبت‌های بعد از کامپوزیت دندان به شما می‌گویید را به صورت کامل انجام دهید. علاوه بر این موضوع موارد زیر نیز به صورت مستقیم بر روی طول عمر کامپوزیت دندان شما تأثیر خواهد گذاشت:

  • جنس دندان افراد
  • برند کامپوزیت دندان
  • مهارت دندانپزشک
  • کیفیت مواد مورد استفاده در ساخت کامپوزیت دندان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط