امروزه افراد زیادی هستند که به دلایل مختلف دندانهای خود را از دست دادهاند. از دست دادن دندانها مشکلات بسیار زیادی را برای افراد در خصوص سلامت دهان و سلامت عمومی بدن به وجود خواهد آورد. علاوه بر این موضوع با از دست دادن دندانهای خود زیبایی طرح لبخند شما نیز تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، به دنبال این امر شما کاهش اعتماد به نفس را به همراه خواهید داشت.
در صورتی که شما نیز یکی از دندانهای خود و یا چند دندان خود را از دست دادهاید باید در اسرع وقت به دنبال جایگزینی برای پر کردن جای خالی دندانها باشید. امروزه روشهای بسیار متعددی برای پر کردن جای خالی دندانها به وجود آمده است که میتوان به دندان مصنوعی و بریج دندان، ایمپلنت دندان اشاره کرد. در میان تمامی این روشها استفاده از ایمپلنت دندان یکی از بهترین انتخابها برای تمامی افراد به شمار میرود. در ادامه شما را به صورت کامل با ایمپلنت دندان بیشتر آشنا خواهیم کرد.
چه افرادی میتوانند دندانهای خود را ایمپلنت کنند؟
برای بسیاری از افراد این سؤال به وجود آمده است که ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب میباشد؟ کاندیدای مناسب این روش درمانی به شرح زیر هستند:
- افرادی که دندانهای فک جلویی و یا عقبی خود را به صورت کامل از دست دادهاند.
- افرادی که یک دندان از دندانهای جلویی خود را از دست دادهاند و بین دندانها فاصله طبیعی به وجود آمده است
- در صورتی که فرد بیش از یک دندان خود را از دست داده باشد و فاصله بین دندانهای کناری طبیعی باشد
- افرادی که یک و یا بیش از یک دندان خود را از انتهای هر قوس دندان از دست دادهاند.
- افرادی که توانایی استفاده از دندان مصنوعی را ندارند
- ایمپلنت دندان میتواند به گفتار نیز کمک کند، در نتیجه افرادی که قصد بهبود گفتار خود را دارند نیز میتوانند از این روش استفاده کنند.
به این نکته توجه داشته باشید ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی را در بر نگرفته است و تمامی افرادی که میتوانند به صورت کامل بهداشت دهان خود را رعایت کنند قادر به انجام این روش درمانی میباشند. در صورتی که فرد به سن رشد خود رسیده باشید و دندانهای خود را از دست داده باشد میتواند از ایمپلنت دندان استفاده کند. به عنوان مثال کودکی را فرض کنید که در سن پایین یکی از دندانهای دائمی خود را از دست داده باشد، این فرد میتواند در سن 16 سالگی با استفاده از این روش درمانی جای خالی دندان خود را پر کند.
چه افرادی نمیتوانند دندانهای خود را ایمپلنت کنند؟
- افرادی که مبتلا به عفونت دندان یا فک هستند:
این افراد علاوه بر آن که ایمپلنت دندان مشکل آنها را برطرف نخواهد کرد، بلکه میتواند مشکلات بسیار بیشتری برای وی به وجود آورد. افرادی که دچار عفونت دندان یا فک شدهاند، در مرحله اول باید به سراغ رفع این عفونت بروند و سپس بعد از درمان اقدام به ایمپلنت دندان کنند. در صورتی که شما این مورد را پشت گوش بیندازید و از ایمپلنت استفاده کنید، مجبور به برداشت ایمپلنت خواهید شد و تمامی وقت و هزینههای خود را در این راه هدر دادهاید.
- افرادی که مبتلا به دیابت هستند:
افرادی که دچار دیابت هستند، باید به این مورد توجه کنند که استفاده از ایمپلنت باید با توجه و احتیاط ویژهای انجام شود. بل از آن که از این روش درمانی فرد استفاده کند، فشار خون باید توسط متخصص گرفته شود تا در صورتی که دیابت فرد کنترل شده باشد برای وی ایمپلنت بگذارد.
- افرادی که دخانیات مصرف میکنند:
در صورتی که شما قصد گذاشتن ایمپلنت دندان را دارید و از دخانیات نیز استفاده میکنید، باید قبل از گذاشتن ایمپلنت مدتی از سیگار دور بمانید. در صورتی که شما از دخانیات استفاده میکنید باید قبل از اقدام به هر عملی با پزشک خود مشورت کنید.
- افرادی که داروهای ضد انعقاد خون یا آسپرین استفاده میکنند:
در صورتی که شما نیز یکی از این داروها را استفاده میکنید باید با پزشک معالج خود مشورت داشته باشید. قبل از ایمپلنت دندان باید 5 الی 7 روز از این داروها دوری کنید
- افرادی که تحت رادیوتراپی به خصوص در ناحیه فک و صورت بودهاند.
- افرادی که باردار هستند تا حد ممکن باید در دوران بارداری خود به سراغ این روش درمانی نروند.
مزایای ایمپلنت دندان چیست؟
- افزایش زیبایی
همان طور که در بالاتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، جای خالی دندان میتواند ظاهر افراد را نامناسب جلوه دهد. با استفاده از ایمپلنت دندان میتوانید زیبایی از دست رفته خود را بازگردانید و اعتماد به نفس دوبارهای به دست آورید
- سرعت بالا در کاشت
ایمپلنت دندان به عنوان یکی از سریعترین روشهایی است که متخصصین از آن برای جایگزین دندانهای از دست رفته استفاده میکنند.
- طول عمر بالا
یکی از اصلیترین دلایلی که ایمپلنت دندان در میان بیماران و متخصصین از محبوبیت بالایی برخوردار شده است طول عمر بسیار بالای این روش درمانی میباشد. طول عمر این روش در حدی است که در صورتی که فرد بهداشت دهان خود را به درستی رعایت کند میتواند تا آخر عمر از ایمپلنت استفاده کند.
- حفظ سلامتی دهان و دندان
- ثابت بودن ایمپلنت
عوارض و خطرات ایمپلنت دندان
تمامی روشهای درمانی دارای عارضه و خطرات مختص به خود میباشند که ایمپلنت دندان از این قائله مستثنی نمیباشد. عارضههایی که این روش درمانی به همراه دارد میتواند بلند مدت و یا کوتاه مدت خود را نشان دهد؛ البته برخی از این عارضهها به دلیل مراجعه فرد به افراد غیر متخصص به وجود خواهد آمد. در نتیجه بهتر است در گام اول متخصص خود را به درستی انتخاب کنید. علاوه بر این موضوع با رعایت کردن بهداشت دهان و دندانهای خود میتوانید عارضهها را به کمترین حد خود برسانید و دوره نقاهت و بهبود سریعتری داشته باشید. از خطرات و عوارض ایمپلنت دندان میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- عفونت در محل کاشت
- امکان آسیب به سایر دندانها
- آسیب عصبی که میتواند باعث درد، بی حسی، سوزنسوزن شدن لثهها، لبها و چانه فرد شود.
- مشکلات سینوسی
مراحل ایمپلنت دندان
بدون شک تمامی ما میدانیم که جراحی ایمپلنت دندان به عنوان یک جراحی سرپایی به شمار میرود. این جراحی به صورت مرحلهای انجام میشود. روند قرار دادن ایمپلنت دندان شامل مراحل زیر میباشد:
- معاینه فرد و تعیین نوع و تعداد ایمپلنت
- برداشتن دندان آسیب دیده
- آماده سازی استخوان فک
- کاشت پایه ایمپلنت
- رشد و ترمیم استخوان
- انتخاب رنگ
- انجام قالب گیری
- ارسال برای لابراتوار
- قرار دادن نهایی ایمپلنت